S grilem na kuřata nabídnete svým hostům perfektně připravené kuřecí maso

Publikováno 23. 5. 2023

Gril na kuřata

Kdo by nemiloval lahodné a šťavnaté čerstvě ugrilované kuře s křupavou kůrčičkou? Vsaďte na oblíbenou nestárnoucí klasiku i vy. Jediné, co k tomu budete potřebovat, je profesionální gril. Víte, jaký vybrat právě do vašeho provozu?

Jen máloco tak polechtá apetit vašich hostů jako vůně čerstvě grilovaného masa. Pak už stačí jediný pohled na otáčející se plné rožně a máte dychtivého zákazníka. Proč je právě kuře z grilu tolik oblíbené? Tajemství tkví v procesu přípravy, kdy díky gastro grilům na kuřata připravíte maso s ideální kombinací chuti, šťavnatosti a křehkosti.

Co zohlednit při výběru

Ještě než si koupíte svůj gril na kuře, měli byste si rozmyslet odpovědi na tyto otázky:

  • Budete chtít připravovat pouze kuřata a drůbež, nebo i jiné typy masa?
  • Kolik místa máte v kuchyni?
  • Kolik kuřat najednou plánujete grilovat?
  • Kde se chystáte připravené maso podávat: v restauraci, nebo budete cestovat se stánkem či foodtruckem?

Plynový, nebo elektrický model?

Grily na kuřata jsou k dostání ve dvou variantách: plynové a elektrické. Vybírejte podle typu provozovny: pro catering, food trucky a další pojízdné kiosky je ideální volbou elektrický gril na kuře.

Výhodou elektrických modelů je snadné ovládání a jednodušší čištění, protože většina vnitřních částí je snímatelná a lépe přístupná.

Plynový gril na kuře se oproti verzi na elektřinu rychleji zahřeje na správnou teplotu a celkové náklady na jeho provoz mohou být o něco nižší.

Kapacitní možnosti

Při výběru grilu myslete i na objem, který pojmou. Na výběr máte z široké nabídky možností od kompaktních modelů na 6 kuřat až po velkokapacitní grily, kde jich najednou připravíte i 30.