Profi fritéza a další pomocníci, bez kterých se v provozu rychlého občerstvení neobejdete

Publikováno 26. 6. 2023

Profi fritézy

Kiosek, stánek nebo i kamenná provozovna rychlého občerstvení může být doslova zlatý důl, pokud je ve správné lokalitě a nabízíte zákazníkům to, co mají nejraději.

Rychlé občerstvení, nebo také fast-food, milují miliony lidí z celého světa. V Americe má dokonce svůj národní den (National Fast Food Day), který připadá na 16. listopadu. V Česku se sice zatím neslaví, ale to neznamená, že by zde rychlé občerstvení nemělo své zákazníky: právě naopak! Pokud tedy chcete vsadit na jistotu, je provoz fast-foodu jasná volba. Víte, jaké vybavení budete potřebovat, abyste uspěli?

Bez smažení není fast-food

Většina lahůdek z rychlého občerstvení bývá smažená: ať už jsou to langoše, hranolky nebo třeba sladké churros. A jelikož smažení na pánvi by rozhodně nebylo efektivní ani rychlé, budete jako základní vybavení potřebovat profi fritézu, jejíž kapacitu přizpůsobte očekávanému provozu. V případě, že se chystáte připravovat vždy větší množství hranolků a nechcete, aby následně zbytečně vychladly, oceníte rovněž ohřívač hranolků.

Maso hraje prim

Většina pokrmů z rychlého občerstvení není zrovna nic pro vegetariány — jim dopřejte salát a můžete se soustředit na hlavní klientelu, tedy na milovníky masa. Výběr masového sortimentu může být rozhodujícím faktorem vašeho úspěchu. Vsadíte-li raději na osvědčenou klasiku, pořiďte si gril na kuřata. Pokud chcete následovat poslední gastronomické trendy, pak zvolte gril na gyros.

Nezapomeňte na osvěžení

K dobrému jídlu patří také chlazený nápoj. Ve světě rychlého občerstvení to sice bývá většinou limonáda, ale pokud se chcete odlišit od konkurence a nabízet hostům něco, čemu nikdo neodolá, zkuste ledovou tříšť. S výrobníkem ledové tříště můžete mít v nabídce najednou hned několik příchutí, a to bez námahy.